moim zdaniem pakowanie 16 do octy zmiast 15 to lekka pomyłka....szkoda czasu i zachodu autko i tak nadal wyglada jak kupa bo te felgi poprostu giną i tyle......lepeij zapodac 17 albo zostać na 15 i zapodac jakieś lepsiejsze oponki i juz..........tu jest sporo felg i mozliwośc przymierzenia do Octy....www.e-felgi.pl
No wkońcu ktoś dobrze mówi !!! k Ja również nabyłem 17'' i na wiosne zobacze jak będa się sprawować...
a jeszcze powiem że ALESSIO to włoszczyzna i niestety szybko sie gną. alustary nie są złe ale jest mało wzorów. ronal , borbet , oz, sa to dobre wyroby a także prawie cały asortyment ALCARA . pozdrawiam leszekmw
A co kolega powie na taki oto zestawik: Dezent F 7*16 i Dunlop 9000 205/55 16 ?
Mam zamiar takie założyć zamiast seryjnych 15. Teraz mam Matador 195/65 15 ale się pofałdowały boki opon i muszę wymienić albo na zestaw j.w. albo 205/50 15 założyć na seryjne alu. zestawik 16" ma mnie wyjść koło 2800, chyba dobra cena?
Ja po założeniu 17'' miałem mieszane uczucia. Jest twardi i głośno, ale na razie ich nie zamienie na inne ze względu na wygląd i niezłe doznania na zakrętach. Dynamika samochodu nieznacznie spada, ale nie jest to odczuwalne w jeździe, bardziej w cyferkach pewnie... Zakładaj 17'' nie marnowałbym kasy na 16'' :wink:
.. Zakładaj 17'' nie marnowałbym kasy na 16'' :wink:
na 17" wygląda kozacko, ale trzeba wyłożyć ponad 4000 za komplet. A ja sprytnie sobie policzyłem że wymiana samych opon na 15" jakieś 1100 + komplet stalówek na zimę z 600-800, więc jak dołoże 800-1000 to mam ładniejsze 16" niż oryginały 15" od elegance. A 15" alu zostawię na zime
------------
Ponadto dużo jeżdż po różnych wsiach i boję się że 16 i tak mogą być za twarde
-----
A masz zmienione zawieszenie czy fabryka? Bo ja myśle o utwardzeniu przodu, ale bez obniżania, nawet podniósł bym ze 2cm, bo wiecznie ryje zderzakiem.
Komentarz